Hoe werkt Teachings


Voor psychologische hulp in de basisGGZ:

Teachings is er voor (jong) volwassen cliƫnten. U kunt kiezen voor een psychologische behandeling met verwijsbrief en DSM diagnose, die u bij de verzekeraar kunt declareren. U kunt ook kiezen voor een BEGELEIDINGStraject, die u zelf betaalt. U kunt u zelf aanmelden of u laten verwijzen door bijvoorbeeld uw huisarts of bedrijfsarts. In het eerste gesprek legt u uw problemen voor. Samen bespreken we dan wat (u wilt dat) er aan uw problemen gedaan kan worden.


Uitgangspunt van de behandeling is de problematiek zoals die actueel bestaat. Met andere woorden, de focus van de behandeling is op het hier-en-nu. Het verleden kan bij de therapie betrokken worden om te leren uit welke karaktereigenschappen we bestaan en hoe die ons leven (en onze problemen) kleuren.

Van daaruit kunnen we gaan bekijken hoe “de Mind” werkt, hoe we met ons genetisch materiaal en onze karaktereigenschappen flexibeler met de problemen om kunnen gaan (of zoals de boeddhistisch psychologie zegt: Hoe we ons lijden kunnen herkennen en ermee kunnen stoppen). U kunt zowel individueel als met uw partner in therapie.

Naast Cognitieve Gedragstherapie is Teachings is onder andere gespecialiseerd in kortdurende EMDR (enkelvoudig trauma) en boeddhistische psychologie.

Vanaf 2022 werkt Teachings LOCATIE ONAFHANKELIJK en hoofdzakelijk ONLINE!!