Hoe werkt Teachings

Voor psychologische hulp in de basisGGZ:

Teachings richt zich op (jong) volwassen cliënten, die gebaat zijn bij een (relatief) kortdurende therapie (1-10 consulten). U kunt u zelf aanmelden of u laten verwijzen door bijvoorbeeld uw huisarts of bedrijfsarts. Teachings streeft ernaar te werken zonder wachtlijst, voor zover dat mogelijk is. In het eerste gesprek legt u uw problemen voor. De psycholoog stelt dan een voorlopige diagnose en bespreekt met u wat aan uw problemen gedaan kan worden.


Samen werkt u vervolgens aan een oplossing. Uitgangspunt van de behandeling is de problematiek zoals die actueel bestaat. Met andere woorden, de focus van de behandeling is op het hier-en-nu. Het verleden kan bij de therapie betrokken worden om te leren uit welke karaktereigenschappen we bestaan en hoe die ons leven (en onze problemen) kleuren.

Van daaruit kunnen we gaan bekijken hoe we met ons genetisch materiaal en onze karaktereigenschappen flexibeler met de problemen om kunnen gaan (of zoals de boeddhistisch psychologie zegt: Hoe we ons lijden kunnen herkennen en ermee kunnen stoppen). U kunt zowel individueel als met uw partner in therapie.

Naast Cognitieve Gedragstherapie is Teachings is onder andere gespecialiseerd in kortdurende EMDR (enkelvoudig trauma) en boeddhistische psychologie.

 

Psychologenpraktijk Teachings. Raamveld 59-61, 1944 SK  Beverwijk

06 - 47 444 994   info@teachings.nl